Francuska i Nemačka udružene u regulisanju trgovine bitkoinima

19.01.2018

Francuska i Nemačka će imati zajedničku analizu rizika povezanih sa bitkoinom i predloge za regulisanje trgovanja, rekao je francuski ministar finansija Bruno le Mer.

Francuska i Nemačka će zajedničke predloge za regulisanje trgovanja kriptovalutom bitkoin izneti na narednom samitu Grupe 20 (G20) u Argentini u martu, izjavio je juče francuski ministar finansija Bruno le Mer.

-Imaćemo zajedničku francusko-nemačku analizu rizika povezanih sa bitkoinom i predloge za regulisanje trgovanja koji će biti dostavljeni našim kolegama iz G20 na samitu te grupe u Argentini u martu.- rekao je Le Mer novinarima, a prenosi agencija Rojters.

Vrednost najpoznatije svetske kriptovalute se poslednjih dana prepolovila u odnosu na rekord od skoro 20.000 dolara iz decembra, usled bojazni da će regulatorni organi ograničiti trgovanje tom valutom.

-Imamo odgovornost prema našim građanima da im objasnimo činjenice i da smanjimo rizike.- rekao je Le Mer na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim kolegom Peterom Altmajerom.