Kada će se oporaviti kriptovalute?

29.06.2018

Tržište kriptovaluta je izgubilo preko 9 milijardi dolara u proteklih 24 sata, pošto je vrednost tržišta pala na 233 milijarde dolara. Glavne kriptovalute uključujući Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash i druge pale su za 5 odsto.

Vrednost Bitcoina ostala je ispod 4 milijarde dolara, a vrednost Ethera ostala je ispod 1.5 milijardi. Vrede više nego juče, ali i dalje nedovoljno da se tržište oporavi.

Prognoze su da će se kratkoročni trend pada nastaviti, ukoliko se u narednih 24 sata vrednost glavnih valuta ne promeni na bolje.

Ostaje glavno pitanje: Kada će se oporaviti Bitcoin?

Naredni veći porast Bitcoina može biti podstaknut ulaskom institucionalnih investitora na tržište krajem 2018. godine. Neke naznake ovakvih dešavanja svakako ulivaju optimizam. Tržište će već krajem septembra postati verodostojno, što može podstaći investitore da u njega i ulažu.

- Institucionalni novac počeo je da se pretvara u kriptovalute već u 2017. godini, ali sporije nego što je očekivano. Međutim, to ne znači da se takav trend neće nastaviti. Postoji još puno stvari koje se moraju postaviti na svoje mesto. Potrebno je još malo vremena za sticanje poverenja u kriptovalute. - rekao je osnivač BlockTower-a Ari Paul.