Održano okupljanje članova Asocijacije: Kako Bitcoin funkcioniše ispod haube?

05.07.2018

Kao i svake prve srede u mesecu, članovi Bitcoin asocijacije okupili su se u Dogma Tap Room-u, kako bi razmenjivali iskustva, znanja i informacije iz kripto-sveta.
Sada je već ustaljena praksa da svako okupljanje članova asocijacije ima svoju temu o kojoj zajedno diskutujemo ili pak slušamo predavanje nekog od domaćih eksperta u oblasti kriptovaluta.

Na julskom okupljanju naš kolega Boban Milošević održao je zanimljivo predavanje koje je obuhvatilo nekoliko veoma atraktivnih tema:

* Kako Bitcoin funkcioniše ispod haube?
* Kako kombinacija kriptografije, distribuiranih sistema i teorije igara čini mrežu bezbednom od napadača?
* Da li je moguće zaštiti mrežu i odbraniti je od napadača bez skupe opreme i ogromnog utroška energije koji odlaze na rudarenje?

Boban se dotakao i priče o tajlandskom gradu Chiang Mai koji je postao glavno stecište za mnoge crypto entuziaste.

Članovi Asocijacije su nakon predavanja komentarisali najnovija dešavanja, delili iskustva i savete i informisali se o kripto novostima. Od prethodnog okupljanja u svetu kriptovaluta dogodilo se mnogo toga pa je tema za razgovor bilo na pretek.
Ukoliko ste i vi zainteresovani da postanete član Bitcoin Asocijacije Srbije, družite se sa nama i uvek prvi saznate relevantne informacije o kriptovalutama, više o tome saznajte na našem sajtu.


Dragi članovi, vidimo se na avgustovskom okupljanju!