Još jedan tech guru kaže da veruje u bitkoin uprkos njegovom krahu u 2018. godini!

27.02.2019.

Nakon borbe bitkoina u 2018. godini najveći svetski biznis mediji javljaju da je vrednost industrije kriptovaluta oslabila za stotine milijardi dolara, potpuno obeshrabrujući mnoge zainteresovane investitore. Dok većina cinično kaže da su kriptovalute kolabirale, malobrojni kripto stručnjaci uveravaju da je ovo samo "zatišje pred buru".

Steve Wozniak, suosnivač kompanije Apple kaže da ne misli da se sfera kriptovaluta masivno urušava, već naprotiv - da vrednost kriptovaluta u ovom trenutku gradi svoju novu vrednost.
Američka legenda tehnologije dodaje da je slabljenje tržišta samo nusprodukt ljudske psihologije objašnjavajući da je strah igrao veliku ulogu u kolapsu bitkoina, ali ne i u opadanju vrednosti njegovih osnova!

Zanimljivo i pomalo kontradiktorno je da je Wozniak ispraznio svoj kripto novčanik i prodao sve bitkoine! Dugogodišnji guru Silicijumske doline prodao je sve svoje bitkoine, koje je kako kaže kupio za 700 dolara, onda kada su oni vredeli skoro pa 20.000 dolara. Rekao je da je to uradio onda kada više nije želeo da bude jedan od onih koji bitkoin posmatraju, prate i svakodnevno u strahu proveravaju koliko on vredi.

Kaže da činjenica da on više nema kriptovalute ne znači i da više ne veruje u njihov dugoročni razvoj. Šta više, Wozniak tvrdi da je bitkoin "čisto digitalno zlato" i da će postati "zvanična valuta Interneta".