Milijarder Eugene Kaspersky: Za potpuno usvajanje bitcoina potrebno je - 100 godina!

06.03.2019.

Milijarder Eugene Kaspersky kaže da je bitkoin brilijantna inovacija, ali da svet jednostavno nije spreman za njega. Međutim, izvršni direktor ruske kompanije za cyber bezbednost Kaspersky Lab veruje da će se to promeniti – ZA 100 GODINA!

On je to izjavio u intervjuu za Arabian Business tokom kojeg je demantovao da njegova kompanija razvija špijunsku tehnologiju za rusku obaveštajnu službu.
Kaspersky veruje da će digitalne valute u budućnosti preteći papirni novac, ali je uveren da je za to potrebno ustanoviti novi svetski poredak, gde postoji jedinstvena Vlada umesto velikog broja nacionalnih država kakve danas poznajemo.

-Kriptovalute su sjajna ideja, ali svet još uvek nije spreman za njih. Svet mora biti ujedinjen ako želimo da imamo ovakve valute. U ovom trenutku je to nemoguće jer sve vlade žele da ih kontrolišu.

Kaspersky smatra da je potrebno da prođe još jedan vek do masovnog usvajanja kriptovaluta.

-U budućnosti, možda za 100 godina, sve vlade će biti jedna! Države će se ujediniti i tek tada će se stvoriti uslovi za jednu zajedničku valutu. Neke druge kriptovalute i tada mogu biti dostupne, ali ćemo imati objedinjenost na globalnom nivou. Valute će biti digitalne, a ne papirne. Današnje digitalne valute u potpunosti mogu da zemene trenutni finansijski sistem... Više sam nego siguran da će pojedine zemlje pokušati da zabrane upotrebu kriptovaluta, baš zato što su izvan njihove kontrole. Ali, toga će se setiti tek kada im one postanu direktna pretnja – kada počnu da zamenjuju nacionalne valute.